MAAK NU EEN AFSPRAAK OM TE KOMEN SHOPPEN

A BETTER BLUE

Uiteraard is duurzaamheid een belangrijk punt voor ons bij het selecteren van onze merken. Zo is CLOSED bijvoorbeeld op de goede weg met de productgroep DENIM, en noemen dit A BETTER BLUE.

Dit houdt in dat er verscheidene nieuwe manieren worden gebruikt om groener te produceren. Jeans met het “a better blue” label zijn zo eco-vriendelijk geproduceerd als mogelijk. Voor deze jeans worden duurzame materialen gebruikt zoals cellulosevezels, organisch katoen en stoffen die gerecycled zijn. Daarnaast worden er innovatieve verfmethodes gebruikt en nieuwe was-methodes waarbij veel minder water wordt gebruikt.

KITOTEX®

Dit is een gepatenteerde technologie dat zorgt voor een groener productieproces van jeans. De focus ligt op biologische methodes gebaseerd op het recyclen van de schaal van garnalen waaruit het polymeer “Chitosan” ontstaat. Chitosan kan worden gebruikt in het verfproces. Deze technologie zorgt voor 30% energiebesparing, 50% besparing van water en een vermindering van maar liefst 70% van het gebruik van chemicaliën. Heel goed nieuws dus!!

Alle jeans die gefabriceerd zijn met deze nieuwe technologieën hebben bij ons in de winkel het label “A BETTER BLUE”.