GRATIS BEZORGING VANAF €70,-

JEANS CARE GUIDE

In dit blog vertellen we je hoe je het langste plezier hebt van je favoriete jeans!

Een goede jeans is een musthave voor je garderobe en maakt de perfecte basis voor iedere outfit. Je hebt spijkerbroeken in allerlei pasvormen en van verschillende materiaalsamenstellingen. Maar hoe verzorg je die favoriete jeans zodat je er het langste plezier van hebt?

Jeans kopen
Er zijn ruwweg twee soorten jeans; met en zonder stretch. Een jeans zonder stretch is gemaakt van 100% katoen en is erg sterk. De stof loopt wel altijd uit en gaat naar het lichaam staan. Iets om rekening mee te houden wanneer je een jeans koopt. Koop hem zo passend mogelijk zodat hij niet te ruim wordt wanneer hij uitloopt. Een jeans met stretch daarentegen is erg comfortabel maar minder sterk omdat er elastaan door de stof zit. Een veel gemaakte fout is dat mensen een jeans met stretch te strak kopen omdat het meerekt. Omdat elastaan reageert op lichaamswarmte rekt het snel uit en kan het kapot gaan waardoor de stof gaat lubberen. Koop een broek met stretch dus niet te strak en ga voor comfort!

Zo min mogelijk en koud wassen
Een spijkerbroek blijft het mooiste wanneer hij zo min mogelijk gewassen wordt. Nu snappen we dat niet wassen vaak niet haalbaar is en een broek soms gewoon vies wordt. Probeer toch echt om hem zo min mogelijk te wassen en vlekken er uit te halen met een doekje. Dep alleen, want bij wrijven krijg je een lichtere vlek. Indigo is namelijk niet kleurvast. Daarom wordt je jeans altijd lichter van kleur naarmate je deze vaker wast. Voor de broeken met stretch geldt; was ze koud. Dat is beter voor het elastaan en voorkomt dat je broek gaat lubberen. 

Denim laundrer
Om het wassen van je jeans uit te stellen of te voorkomen kun je een denim spray gebruiken. In deze spray zitten enzymen die de bacteriën doden en je broek fris houden. Even op een hangertje laten luchten en je kunt hem gewoon weer dragen!

In de lucht laten drogen
Laat een spijkerbroek die nat is altijd natuurlijk drogen in de lucht. Een droger wordt namelijk niet alleen heet, waardoor de elastaan kan smelten, maar is ook nog eens hardhandig voor de stof.